Heräsimme aamulla vasta puoli kymmenen aikaan. Taisi siis pikkuisen väsyttää edellisen laavuyön jäljiltä. Vaikka onhan se nyt ihan oikein, että lomalla saa nukkua neljää pidempään!

Päätimme lähteä kävelylle merkattuja reittejä pitkin. Ihan mökin takaa alkaa Pyhä-Luoston kansallispuisto, josta meni sauvakävelyreitti Pyhälle. Lähdimme Roopen kanssa, mutta emme päässeet puolta kilometriä pidemmälle, sillä meidän piti palata hakemaan Ramille hanskat. Ulkona kävi aika kova ja kylmä tuuli.  Mökin  takana on todella paljon  variksenmarjaa ja myös juolukkaa näkyy suhteellisen paljon.

1874782.jpg

Mustikan varvuissa alkaa jo hieman näkyä ruskan värejäkin.

1874715.jpg

Pääsimme puoleen väliin matkaa, kun alkoi sataa melkein kaatamalla. Siitä syystä päätimmekin sitten kääntyä takaisin mökille. Ennen sadetta totesimme kuitenkin, että kyllä pohjoisen maisemat ovat jylhemmät kuin meillä kotona.

1874587.jpg

1874673.jpg

Netistä etsimme paikkoja mihinkä voisimme mennä ja arvuuttelimme Auttikönkään ja Napapiirin kansallispuiston välillä. Kummatkin sijaitsevat Rovaniemellä ja koitimme kovasti toivoa, että siellä ei sitten sataisi. No, ajomatkan päätteeksi totesimme, että kyllä sielläkin satoi. Joten piipahdimme sitten vain Rovaniemen Prismassa ostamassa autoon häikäisysuojat Roopen suojaksi.

Ilta kului mökillä, ihan vain perinteistä nuotioruokaa tehdessä. Kyljyksiä, kuinkas muutenkaan =) Illalla ilma selkeni ja kävimme vielä lyhyesti ulkoilemassa.

1874653.jpg

Samalla näimme kavion jäljen mökin takana. Taitaa täällä jossain muutama porokin liikuskella.

1874633.jpg