Yö meni kuitenkin yllättävän hyvin. Kyllähän sitä nyt hieman paleli, mutta eikös se kuulu asiaan. Minna sai jakaa makuupussinsa osittain Roopen kanssa, joka taisi hieman palella yöllä omasta makuupussistaan huolimatta. Nukuimme välillä yöllä heräillen aamukuuteen asti, jolloin olikin sitten jo valoisaa. Laitettuamme tavarat kasaan lähdimme iltaista reittiä takaisin päin autolle. Matkalla oli paikoittain pitkospuita ja välillä taas jyrkkiä laskuja ja nousuja. Mutta kun mentiin rauhallisesti, niin kaikki selvisivät ihan hyvin. Autolle päästyämme huomasimme, että mittari näytti ulkona olevan asteita +4. Eli ei edes jouduttu nukkumaan pakkasessa. Tosin, tämän jo tiesimmekin, sillä yöllä satoi vettä pariinkin otteeseen.

1871848.jpg


Lähdimme ajamaan aurinkoisessa aamussa kohti Kuusamoa. Sinne oli jälleen se maaginen parin tunnin ajomatka. Kummallista kuinka Suomen isommat kaupunkikeskittymät sijaitsevat juuri sen 1,5-2 tunnin ajomatkan päässä toisistaan.

Kuusamossa meitä odotti tutut maisemat viime vuoden heinäkuulta. Ja toisaalta myös kauppareissu Prismaan, sillä Kemijärvellä on "vain" S-market. Teimme ruokaostokset, tankkasimme taas kerran ja pissatimme Roopen. Sitten jatkettiin vielä viimeinen ajomatkaponnistus Kemijärvelle, jonne oli yllätys yllätys, kahden tunnin matka.

1874449.jpg

Suunnistustaitoja ei tarvittu kauheasti, sillä meillä oli ohjeena mennä Pyhätunturin liikekeskukselle, josta saimme avaimet mökkiin. Ja itse mökkihän sijaitsee kahden kilometrin päässä tunturista, joten kauaa ei enää tarvinnut odottaa perille pääsyä.

1874400.jpg

Mökki oli ensisilmäyksellä iso. Mitenkä ihmeessä tämän kokoinen mökki voi olla meidän hintahaitarissa, joka nyt kuitenkin on aika edullinen kun vertaa tarjonnassa olevia mökkejä? Meillä on tässä pieni ulkokuisti ja kylmä katettu sisäkuisti, iso yhtenäinen tupa, jossa on myös takka (sekä ihana, iso ja pehmeä divaanisohva)

1874506.jpg

pieni keittiö, makuuhuone, pesuhuone ja sauna. Lisäksi mökistä löytyy myös parvi, jossa olisi nukkumatilat varmaankin kuudelle hengelle.

Maanantai-ilta meni ihan perinteisesti. Viritimme takkaan nuotion ja paistoimme kyljyksiä, maissia ja makkaraa. Lisäksi katsoimme salkkarit, eikös ne pidä katsoa vaikka olisi missä päin Suomea olisikin =)